A brief history of everything

V-ati intrebat vreodata care sunt resorturile intime ale universului? Care sunt caramizile sale fundamentale?

Dar despre evolutie? Cum functioneaza, care sunt domeniile sale majore si ce reprezinta impulsul ei secret? Ce inseamna cu adevarat evolutia constiintei si pana unde poate duce ea? Eul, ce parere aveti? Care credeti ca sunt diferentele dinte Eul fals, fizic, emotional si conceptual?

Aveti idee de cate feluri este spiritualitatea? Dar care este diferenta dintre Cosmos si Kosmos?

Pun prinsoare ca nu stiti ce este un holon si cate caracteristici are. Si nici de ce modernitatea si postmodernitatea constituie o versiune aplatizata a Kosmosului.  Sau cum se poate transcende aceasta aplatizare, cum se poate ajunge pe taramurile magice ale supraconstiintei.

Ken Wilber s-a intrebat si el toate aceste lucruri. Mai mult chiar, a dat cateva raspunsuri elegante si admirabile. Cu capacitatea sa extraordinara de sinteza, autorul reuseste sa identifice asemanarile intre principalele sabloane de gandire ale umanitatii si sa le integreze intr-o constructie monumentala.

 

Cartea cuprinde trei parti - „Spiritul in actiune”, „Realizari remarcabile ale spiritului in actiune” si "Dincola de lumea plata". In prima parte se vorbeste despre evolutia globala, in cea de-a doua despre evolutia personala, iar finalul este rezervat solutiilor pentru o integrare corecta a celor doua.

 

"A Brief History of Everything" este mai mult decat o carte, este un sablon al intregii realitati. Isi merita cu prisosinta numele. Ceea ce mi se pare uluitor este felul in care autorul explica niste concepte deosebit de subtile si stufoase pe intelesul tuturor.

 

Pentru cei care acum il descopera pe autorul Teoriei Integrale, "A Brief History of Everything" reprezinta alegerea perfecta.