Articole

Modulul IV Noiembrie 2011

Ultimul modul din programul dedicat studiului buddhismului tibetan programat pentru 2011, a avut ca tema Comorile Dharmei. Maestrul Spiritual iar prelegerile au fost sustinute de Venerabilul Jampa Lungtog.

 

Pentru a aprofunda cu adevarat invataturile lui Buddha, avem nevoie de indrumare din partea unui maestru spiritual, care nu este doar un bun orator, ci mai ales poseda intelepciunea necesara, care ia nastere din analiza indelungata a acestor invataturi si care, prin practica, a ajuns la o realizare interioara solida, plina de compasiune si claritate.

 

Care sunt calitatile unui maestru spiritual autentic? Unde gasim un asemenea maestru si cum il recunoastem? De ce am avea nevoie de un maestru spiritual? Ce investigatii sunt necesare pentru a afla daca un maestru este autentic? Putem avea mai multi maestri spirituali? Avem nevoie de practica indelungata inainte de a cere indrumarea unui maestru?

 

JAMPA LUNGTOG - CALUGAR BUDDHIST DE PESTE 30 DE ANI, Venerabilul JAMPA LUNGTOG este un fin cunoscator al limbii tibetane, fiind traducatorul Sanctitatii Sale DALAI LAMA pe parcursul primelor vizite ale acestuia in Elvetia si Austria. Ulterior a fost translatorul Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche si actualmente este traducatorul si unul dintre discipolii apropiati ai Maestrului Gonsar Tulku Rinpoche. In paralel, Venerabilul Jampa Lungtog are o sustinuta activitate de promovare a invataturilor buddhismului Mahayana in intreaga Europa. De asemenea, Venerabilul JAMPA LUNGTOG este unul dintre primii discipoli occidentali ai Venerabilului GESHE RABTEN RINPOCHE si al altor maestrii importanti ai timpurilor noastre, precum GONSAR TULKU RINPOCHE si Sanctitatea Sa DALAI LAMA al XIV-lea.