Articole

Modulul III Octombrie 2011

Al treilea modul al programului dedicat studiului buddhismului tibetan a avut ca tema "Practica unui Bodhisattva in 37 de versete", iar  prelegerile au fost  sustinute de Venerabilul JANGCHUB PHUNTSOG.

 

 

Acesta si-a primit initierea în 1994 de la Venerabilul Lati Rinpoche (care este unul dintre consilierii filosofici ai lui Dalai Lama). Din 1991 el a studiat la Rabten Choeling sub îndrumarea venerabilului Gonsar Rinpoche. El vorbeste fluent limba tibetana si si-a insusit, prin cunoastere si experienta, multe teme din buddhism.

 

Compus de Thogme Sangpo – un Bodhisattva Tibetan, discutiile si comentariile pe marginea acestui text ofera instructiuni detaliate atat pentru practica meditatiei, cat si pentru dezvoltarea unui comportament desavarsit in viata de zi cu zi.Printre temele abordate in cursul acestor prelegeri, au fost:
Ce este Bodhicitta? Care este legatura dintre Bodhicitta si Bodhisattva? Care sunt mijloacele prin care realizam Bodhicitta? Ce este Mahayana? Ce eforturisunt necesare pentru obtinerea iluminarii depline? Ce este practica iubirii si compasiunii? Ce este Paramita? Cum atingem o disciplina morala autentica? Care sunt obstacolele in atingerea starii de Bodhisattva? Care este scopul suprem al unui Bodhisattva?