Miercuri 23 Mai, 18:00
- 20:00

ORATIO MENTIS - alaturi de Silvia Andrucovici
Eveniment gazduit de Seeds for Happiness

Calendar Evenimente

Cursul de Mindfulness – Știința și practica fericirii durabile, cu DANIELA ANDREESCU
Vineri, 16 Decembrie 2016, 19:00 - 21:30

Învață să-ți conduci mintea și viața într-un mod care-ți este benefic atât ție, cât și celorlalți.

 

 

Mindfulness este angajarea conştientă într-un mod de existenţă care să susţină evoluţia propriei persoane, participarea benefică la viaţa comunităţii şi schimbările pozitive în lume. Mindfulness este o opţiune pentru un stil de viaţă bazat pe o filozofie a bunăvoinţei şi compasiunii, egale faţă de sine şi faţă de ceilalţi.

(“Acvariul din Ocean. Mindfulness ca stil de viata”, Daniela Andreescu, Editura Herald)

 

 

De îndată ce ni se realizează o dorință suntem câteva clipe fericiți, după care mintea ne împinge din nou către nemulțumire sau indiferență și reîncepem căutarea. Alteori, nerealizarea unei dorințe sau o întâmplare care ne împiedică reușita ne provoacă supărare și fie rămânem pe loc dezamăgiți, fie pornim din nou în căutarea satisfacției. Este un parcurs pe care îl urmăm automat, fără încetare, de la cele mai mici și obișnuite activități cotidiene, până la marile teme ca viața împlinită alături de un partener ideal sau succesul social și abundența materiala. Suntem purtați de gândurile și trăirile interioare și de conjuncturile de viață exterioare uneori având impresia că le putem controla, alteori având senzația de neputință sau inadecvare.

 

Este oare posibil să ne putem gestiona mintea (gândurile, emoțiile, senzațiile, percepțiile) și viața astfel încât să învațăm să generăm starea de fericire durabilă? Ne putem antrena pentru a deveni mai conștienți și a putea astfel practica această stare de spirit independent de evenimentele mental-emoționale interioare și conjuncturile de viață exterioare?

 

CONȚINUTUL CURSULUI

Cursul vă va oferi cunoștințe teoretice și instrumente practice pentru a putea examina și analiza eficient propria realitate mental-emoțională și a descoperi în mod direct și experiențial modalități adecvate de intervenție pentru

• a vă crește gradul de conștiență și de echilibru interior;

• a vă dezvolta capacitatea de a gândi cu mai puțină auto-amăgire și a acționa cu discernământ clar și stabil în beneficiul propriu și al celorlalți;

• a vă cultiva calitățile minții și abilitatea de a generara starea de fericire durabilă.

                                                                                              

Tehnicile propuse în cadrul acestui curs se bazează pe concepte, principii și metode practice care își au originea în tradiția buddhismului tibetan și care în prezent sunt recunoscute ca benefice pentru dezvoltarea personală a omului modern și evoluția pozitivă a societății în general.

De peste 50 de ani aplicate cu succes în lumea occidentală, exercițiile de relaxare și energetizare a minții și corpului pe care le veți învăța pe parcurs, precum și tehnicile de antrenare a minții pentru construirea stării de fericire durabilă, sunt recunoscute de numeroase cercetări din domeniul neuroștiințelor, al științelor educației, psihologiei și altele, ca  modalități valide de reducere a stresului și de creștere a calității vieții în contextul actual.

 

Direcții principale de învățare și de practică

• Construirea egalității de spirit (non-atașament; calea echilibrului între dorința și respingere; abilitatea de a fi fericit).

• Dezvoltarea compasiunii (acțiunea în sensul eliminarii cauzelor suferințelor mental-emoționale; creșterea capacității de a acționa benefic pentru sine și ceilalți).

• Cultivarea înțelepciunii (integrarea cunoașterii de sine și a fenomenelor exterioare prin prisma conștienței fără perturbări; antrenarea minții pentru a genera acțiuni bazate pe valori universal umane).

 

Subiecte ce vor fi abordate gradual și integrat pe parcursul sesiunilor, în paralel cu meditații și exerciții practice relevante:

1.   Ce este mintea? Ce este “sinele”?

2.   Ce este fericirea durabilă? Ce cauzează suferința?

3.   Motivație și scop, intenție și acțiune

4.   Viața umană, oportunități și provocări

5.   Impermanență, schimbare; apariția co-dependentă a fenomenelor

6.   Perturbările conștiinței și calitățile minții

7.   Valori general umane și practica eticii corecte

8.   Cele 8 preocupări care întrețin suferința; antidot și remedii

9.   Cultivarea compasiunii și înțelepciunii

10. Construirea echilibrului interior

 

STRUCTURA GENERALĂ A SESIUNILOR

• exerciții pregătitoare pentru relaxarea și energizarea corpului și minții

• introducere explicativă a temei și exerciții practice

• meditații (în tăcere și ghidate): concentrare, monitorizare, investigare/viziune profundă, concentrare contemplativă, meditații specifice pentru cultivarea calităților minții și construirea echilibrului interior

• feedback; Q&A; discuții de integrare.

 

CUI SE ADRESEAZA

Cursul este deschis oricui dorește să descopere, să exploreze și să verifice pentru sine însuși în ce fel conceptele, principiile, metodele și tehnicile prezentate îi sunt de folos pentru a avansa pe calea personală către mai multă conștiență și alegeri înțelepte pentru propria viața.

 

DURATA CURSULUI

Cursul este compus din 10 întâlniri săptămânale, orele 19.00 – 21.30 (cu o pauza).

Perioada: 7 octombrie – 16 decembrie 2016, în fiecare vineri, cu excepția datei de 21 oct. (sesiunea 3) care va avea loc luni 24 oct. si 2 dec. (sesiunea 9) care va avea loc vineri 9 dec.

• Între întâlniri: studiu și practică individuală 3 – 4 ore/săptămână

• Este recomandată participarea la toate cele 10 întâlniri, pentru înțelegerea clară și practica potrivită nivelului fiecăruia.

• Pentru înscriere este necesară participarea la cel puțin primele 5 întâlniri. La întâlnirile 6 - 10 pot participa doar cei care au participat la primele 5 întâlniri.  

 

Despre Daniela Andreescu - coach, facilitator dezvoltare umană, mindfulness și meditație, autor - aflați mai multe pe pagina: www.danielaandreescu.ro și pe www.artaschimbarii.ro

 

COST50 ron/întâlnire.

Plata se face în avans pentru primele 5 întâlniri. Pentru urmatoarele 5 întâlniri, plata poate fi facută în avans sau la fiecare sesiune în parte. Termenul limită de înscriere și plată este 27 septembrie.

 

În cazul în care ați efectuat plata pentru primele 5 întâlniri și nu mai puteți participa, banii pot fi returnați pana in data de 27 septembrie. După acea dată, există posibilitatea să transferați locul unei alte persoane.

 

Modalități de platăla sediul Centrului sau prin transfer bancar. Pentru transfer bancar, datele sunt următoarele:

ASOCIAȚIA SEEDS FOR HAPPINESS,

Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 16, sector 4, București

CIF: 25662364

Cont: RO97 BACX 0000 00044297 4000

Banca: Unicredit Bank

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Focus de la parter
Contributie :  

50 ron/întâlnire.  Modalități de plată: la înscriere, în avans pentru primele 5 întâlniri; pentru celelalte 5 întâlniri, plata poate fi facută și la fiecare sesiune în parte.


Galerie foto:

Marturii:

" Cursul a fost pentru mine o terapie în sine. L-am așteptat în fiecare săptămână cu mare bucurie, știind că acele ore sunt numai și numai ale mele. La sfârșitul fiecărei sesiuni dispărea oboseala, lucrurile grele deveneau mici, iar cele bune se amplificau în așa fel încât să te simți transformat și renăscut. Această purificare și energizare deopotrivă au fost efectul acelor exerciții practicate la curs, a căror simplitate și eficiență le-am apreciat nespus. " (Olga P.)

 

" Înainte de acest curs aveam mari dificultăţi în relaţionarea cu anumite persoane şi situaţii care îmi provocau stres, suparare şi, uneori, chiar furie. Începând să aplic tehnici învăţate la curs, am constatat că funcţionau în cel mai benefic mod posibil pentru mine: am devenit mult mai relaxată, am scăpat de stresul şi încărcătura negativă pe care anumite întâlniri şi situaţii mi le produceau. Acum, persoanele şi situaţiile au rămas cam la fel, ce s-a schimbat este atitudinea mea faţă de ele. Totodată, sunt mult mai atentă, mai prezentă și mai conștientă în tot ceea ce fac. Viața mea chiar s-a schimbat în bine " (Dani M.)

 

“ Am venit la cursul de fericire durabilă cu speranţă, dar şi cu neîncredere. După 10 sedinţe consider că acest curs mi-a fost extrem de benefic şi de util, m-a ajutat să-mi recapăt încrederea şi curajul pe care simţeam că le pierdusem de-a lungul timpului… Îi mulţumesc din suflet doamnei Daniela Andreescu care m-a ajutat să-mi continui viaţa, să merg mai departe, şi nu oricum, ci în linişte şi bucurie. ” (Liliana S.)

 

" Cursul de mindfulness a fost pentru mine o experienţă unică la intersecţia dintre  învăţare, meditaţie, interacţiune (inclusiv cu ceilalţi participanţi). Am petrecut seri de vineri sau de joi primind învăţături consistente, documentate, aşa cum se întâmplă întotdeauna la întâlnirile cu Daniela, indiferent de tematică abordată. Au fost şi emoţii puternice - am plâns, am râs, am iertat, iar la final am rămas cu ideea că prin ghidarea Danielei şi cu un astfel de grup pot fi o versiune mai împlinită a mea, că pot să-mi usurez viaţa şi că pot lua decizii care să mă facă fericită, în loc să mă saboteze. " (Diana P.)

 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare