Calendar Evenimente

MINTEA si FUNCTIILE EI
Vineri, 09 Noiembrie 2012, 18:30 - 21:00

Asa cum se spune din vechime, originea atat a fericirii cat si a suferintei omului, se gaseste in minte.

Mintea si modurile in care putem sa ne-o gestionam reprezinta o tema comuna religiilor si filozofiilor, intrucat reprezinta sursa tuturor trairilor noastre, insasi caracteristica ce distinge fiintele de restul fenomenelor existente. Tocmai pentru ca poseda minte, fiintele, indiferent de forma si marimea lor, ocupa primul loc in invataturile lui Buddha Shakyamuni. Tot ceea ce compune viata pe care o traim capata sens doar pentru ca mintea exista, in lipsa ei disparand toate criteriile de evaluare a universului nostru conceptual.

 

Atunci cand practicam invataturile lui Buddha incercam sa calmam starile negative ale mintii si sa le dezvoltam pe cele pozitive. Pentru a ne folosi mintea asa cum ne dorim, este esential sa avem o cunoastere corecta a componentelor mintii noastre si sa intelegem cum functioneaza ele in viata de fiecare zi.


Invatand despre "minte si functiile sale" în conformitate cu studiile din marile universitati monahale, ne va permite sa dezvoltam aceasta capacitate pretioasa.

 

Centrul Seeds for Happiness va invita la un eveniment dedicat tuturor celor care vor sa descopere noi nivele de intelegere despre cum functioneaza mintea umana si cum pot ajunge sa o foloseasca in mod optim. El se adreseaza in egala masura psihologilor, studentilor (la psihologie, filosofie, dar nu numai), oamenilor de stiinta, coach-ilor, precum si practicantilor aflati pe o cale spirituala (oricare ar fi aceasta) si oricui doreste sa se ințeleaga mai bine pe sine.

 

 

CALUGAR BUDIST DE PESTE 30 DE ANI, Venerabilul JAMPA LUNGTOG este un fin cunoscator al limbii tibetane, fiind translatorul de limba germana al Sanctitatii sale Dalai Lama al XIV-lea timp de 10 ani.


Este unul dintre primii discipoli occidentali si translatorul Marelui Maestru Tibetan GESHE RABTEN RINPOCHE, actualmente fiind traducatorul si unul dintre discipolii apropiati ai Maestrului Gonsar Tulku Rinpoche.


In paralel, Venerabilul Jampa Lungtog are o sustinuta activitate de promovare a invataturilor buddhismului Mahayana in intreaga Europa. 

 

Programul evenimentului este urmatorul:
Vineri: 18.30 - 21.00

Sambata si Duminica
Sosire, inregistrare: 9.00 - 9.15
Prelegeri & practica meditativa: 9.30 - 11.00
Pauza de ceai: 11.00 - 11.15
Prelegeri & practica meditativa: 11.15 - 13.00
Pauza de pranz: 13.00 - 14.15
(masa de pranz poate fi servita la restaurantul Il Cantuccio aflat in aproprierea centrului, costul nu este inclus in taxa de participare)
Prelegeleri & practica meditativa: 14.30 - 16.00
Pauza de ceai: 16.00 - 16.15
Prelegeri & practica meditativa: 16.15 - 17.30


Alte detalii si recomandari:
Prelegerile vor fi sustinute in limba engleza, fiind asigurata traducerea in limba romana. Va recomandam haine lejere, calduroase si sosete (accesul in sala se face fara incaltaminte).

In sala de eveniment este interzis accesul cu mancare si cu pahare sau alte recipiente deschise pentru lichide. Va rugam sa va aduceti sticla cu capac sau termos pentru apa sau ceai.


Pentru a va asigura locul in sala, este necesar sa va inscrieti folosind formularul de pe pagina evenimentului sau folosind coordonatele de contact de mai jos, pana joi 8 noiembrie, ora 18.

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Focus
Contact : E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , Telefon: 021 337 4822; Mobil: 0760 907 466
Contributie :  

Vineri: donatie sugerata 50 RON

Sambata si duminica: taxa de participare 150 RON

 

Taxa acopera doar cheltuielile de organizare ale Centrului, invatatura fiind gratuita. Cei care doresc sa ofere donatii maestrului, o pot face separat.

 
Pentru studenti si pensionari, taxa de participare va fi de 100 ron.

Cei pentru care costul seminarului este un impediment pentru participarea la eveniment, sunt rugati sa ne contacteze.


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare