Calendar Evenimente

Ghizii Fericirii - CARL JUNG. Conferinta sustinuta de: MONICA BRANDUSESCU GAITANARU, Psihoterapeut analist jungian
Luni, 10 Februarie 2014, 19:00 - 21:00

Carl Gustav Jung este unul dintre cei mai mari gânditori ai vremii noastre. A influențat în profunzime aproape toate aspectele culturii moderne, incluzând medicina, religia, filosofia, literatura, arta și, desigur, domeniul în permanentă evoluție al psihanalizei

 

GHIZII FERICIRII este un eveniment marca Seeds for Happiness, lansat in 2009, in cadrul carora facem cunostinta cu oameni remarcabili care au oferit pe parcursul istoriei cai catre atingerea si pastrarea fericirii autentice.

 

„A lăsa inconștientul să se întample și a-l trăi ca pe o realitate, asta întrece curajul, precum și putința europeanului mediu. (...) Căci trăirea inconștientului este un mister personal, care poate fi împărtășit numai cu greu și numai puținora.” - C. G. Jung, Psihologie și alchimie

 

 

CARL GUSTAV JUNG - unul dintre cei mai mari gânditori ai vremii noastre, a influențat în profunzime aproape toate aspectele culturii moderne, incluzând medicina, religia, filosofia, literatura, arta și, desigur, domeniul în permanentă evoluție al psihanalizei.

 

Născut în Elveția în anul 1875, acest fiu de pastor sărac de țară avea să devină, până la sfârșitul vieții sale, o personalitate de marcă, vasta sa operă și învățăturile sale ajungând să fie cunoscute în lumea întreagă. Prin teoriile sale de pionierat despre personalitate și inconștient, Jung a creat mulți termeni pe care astăzi îi considerăm obișnuiți: arhetip și inconștient colectiv, introvertit și extravertit, anumis si anima, sincronicitate și individuație.

 

Jung a fost ”prințul moștenitor” al lui Sigmund Freud, ales cu grijă de mai vârstnicul părinte al psihanalizei pentru a deveni primul președinte al Asociației Psihanalitice Internaționale în 1910. Cu toate acestea, în 1914, Jung a abandonat teoria lui Freud pentru a-și găsi propriul sistem de psihologie analitică.

 

- Un interviu cu Carl Gustav Jung, realizat de John Freeman, la Zurich: http://www.youtube.com/watch?v=FPGMWF7kU_8

 


"Psihologia analitică nu ezită să se ocupe de fenomene din cele mai dificile (...). Noi nu avem un laborator cu aparatură complicată. Laboratorul nostru e lumea. Experienţele noastre sunt fenomene reale ale vieţii cotidiene a oamenilor, iar persoanele cu care experimentăm sunt pacienţii, elevii, rudele, prietenii noştri - last not least - noi înşine. Destinul joacă rolul experimentatorului. Nu există împunsături de ac, şocuri artificiale, lumini surprinzătoare şi toate acele condiţii artificiale variate ale experimentatorului de laborator, ci sunt speranţele şi primejdiile, durerile şi bucuriile, greşelile şi realizările vieţii reale care oferă materialul necesar observaţiei. Inteţia noastră este o cât mai bună înţelegere a vieţii, aşa cum se reflectă ea în sufletul omului." (C. G. Jung, "Dezvoltarea personalităţii", pg. 105)

 

Pe măsura ce influența lui Freud a scăzut de-a lungul anilor, ideile lui Jung – despre interpretarea viselor, despre integrarea psihicului ca țel al dezvoltării personale, despre rădăcinile comune ale tuturor mitologiilor umanității – au dobândit o influență covârșitoare.

 

 

 

MONICA (Brânduşescu) Găitănaru - Psihoterapeut analist jungian şi trainer acreditat
www.psihologieanalitica.ro

Studii:
• 2000-2004 – Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti;
• 2005-2006 – Ecole Doctorale Francophone en Sciences Sociales, Europe Centrale et Orientale;
• 2009-2011 – Formare de tip masteral în Psihologie Analitică (în cadrul Asociaţiei Române de Psihologie Analitică);
• 2009 – Se acreditează ca formator de formatori;
• 2010 – Obţine acreditarea de lucrător prin arte comparate.


Activitate profesională:
• 2004-2006: profesor de filosofie şi logică (Liceului Teoretic «Ion Creangă», Liceul de Arte Platice “Nicolae Tonitza”, Liceului Teoretic «Al. I. Cuza»);
• 2006-2007: voluntariat în cadrul Fundaţiei „Principesa Margareta a României”;
• 2007-2009: PR Manager la HotNews.ro, unde a iniţiat/coordonat diferite  proiecte speciale, evenimente şi expoziţii tematice;
•19 martie 2009 a susţinut conferinţa “O foaie, un drum si ispita unui joc”, din seria de conferinţe Povestitor, coordonată de Lia Perjovschi la Centrul de Artă şi Cultură Contemporană Pavilion Unicredit;
• Din mai 2009,  susţine cursuri și ateliere în cadrul Fundaţiei Calea Victoriei, precum: “Poveştile ca metafore ale dezvoltării de sine“, “Înţelepciunea Visului“, “Animus şi Anima sau despre naşterea iubirii“, “Bal cu Poveşti la Cărtureşti“, ”Zeitele din noi – modele arhetipale feminine”, ”Introducere în psihologia lui Carl Gustav Jung” ;
• În 2009 a lansat proiectul Şcoala Vocaţională “A treia cafea”;
• 2009-2010: a ocupat funcţia de Director Executiv al Fundaţiei “Noi citim”;
• 2010: a colaborat cu Ziarul Lumina în cadrul rubricilor de cultură şi sănătate;
• 2011: s-a implicat în cadrul proiectului Young Professionals Academy, redactând scenariul unui film în care protagonişti au fost copiii de la Centrul de zi “Licurici”;
• 2011 a fost numită Ambasadoare a proiectului “Dăruieşte un zâmbet”, dedicat copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul  Marie Curie.
• 2012 – 2013 a colaborat în calitate de expert în cadrul proiectului organizat de SNSPA: ”Stilul de învățare și temperamentul școlarilor – instrumente pentru o educație creativă”.
• 2012-2013 lucrează ca facilitator de ”Sandwork expresiv” în cardul proiectului coordonat de analistul jungian Eva Pattis Zoja, la Școala Generală nr. 85, din București.
• 2012 – prezent: practică psihoterapie analitică jungiană. Detalii pe http://www.psihologieanalitica.ro

 

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Happy
Contributie :  

20 ron (Gratuit pentru Membrii Centrului Seeds for Happiness)


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare