Calendar Evenimente

Weekend ZEN, sustinut de Guy taï shin RIVOALLAN si Blanche Ren Myo HEUGEL
De Vineri, 25 Aprilie 2014 -  19:00
Pana Duminica, 27 Aprilie 2014 - 12:00

Un eveniment deosebit, in prezenta a doi practicanti din Franta, pe linia Maestrului Taisen Deshimaru

 

 

Guy taï shin RIVOALLAN este practicant zen din 1985. Invatatura i-a fost transmisa pe linia maestrului Taisen Deshimaru prin Etienne Zeisler, Roland Rech si Philippe Coupey. A devenit calugar zen in 1990, practica la DOJO ZEN PARIS si este responsabil de un grup din Blanc-Mesnil. Lucreaza in domeniul social si ii place sa calatoreasca. A participat la scrierea cartii autobiografice a maestrului Taisen Deshimaru.

 

 

 

Blanche Ren Myo HEUGEL a inceput sa practice zen-ul in 1997, in timpul studentiei. A urmat invatatura predata de Luc Boussard, discipol al maestrului Taisen Deshimaru, devenind calugarita in 2004. Este papusar profesionist si practica Aikido. In prezent se ocupa de organizarea unui grup din Paris "D'Est en Ouest" si practica zen sub indrumarea lui Philippe Coupey, unul dintre principalii profesori de Zen Soto din Europa, tradiţie în care transmisia se face direct de la maestru la discipol.

 

 

 

Linia practicii Zen:

Maestrul Taisen DESHIMARU (1914-1982) a fost discipolul Maestrului Kodo Sawaki care, de la moartea Maestrului Dogen, este cea mai mare autoritate Zen din Japonia. Maestrul Deshimaru a primit de la Maestrul Kodo Sawaki, în calitate de succesor spiritual al acestuia, spiritul, esenţa profundă a Zenului. El este primul misionar trimis în Europa, fiind autorizat în acest sens de cele mai înalte autorităţi Zen ale ţării sale. Misiunea sa a fost de asemenea patronată şi de alte şcoli de buddhism. A fost un mare prieten al lui Swami Sivananda, cel care a pus bazele departamentului pentru religii de la Forest University din India.

 

Mai înainte de a se consacra unei vieţi monastice, Maestrul Taisen Deshimaru a fost directorul Institutului de Studii Orientale pentru Japonia, India şi China, şi a făcut nenumărate călătorii în aceste ultime două ţări. El cunoştea în profunzime filozofia orientală, studiind de asemenea şi filozofiile occidentale. La intrarea în Amfiteatrul Universităţii din Komazawa se află o statuie de lemn, în mărime naturală, reprezentând un călugăr aşezat în postura de zazen. Taisen Deshimaru este cel care a servit drept model sculptorului, care a lucrat ţinând cont de indicaţiile şi exemplul dat de Maestru.

 

Maestrul a sosit la Paris în 1967 după ce a traversat cu trenul, venind din Japonia, Siberia, Rusia şi Polonia. Purta o singură robă, cea a Maestrului său. Înainte de sosirea sa, şcoala buddhistă a Zenului Soto şi tehnica acesteia erau practic necunoscute în Franţa. Jean Herbert editase deja o carte despre buddhismul japonez, în care dăduse şi nişte extrase din scrierea Shobogenzo Zuimonki a Maestrului Dogen, marele maestru al Şcolii Soto Zen - carte tradusă de generalul Renondeau, însă această carte enunţă în primul rând regulile de conduită, oferind cititorului prea puţine noţiuni în legatură cu tehnica zazenului. După ce a ajuns la Paris, Maestrul Deshimaru a început să ţină conferinţe în care arată postura de zazen. Nu era vorba, aşa cum des se întamplă în Occident, de un simplu discurs, doar de cuvinte, ci de o tehnică, în sensul grecesc al termenului, de "o artă" - şi anume despre arta de a medita. 

 

 

PROGRAM

Vineri 25 aprilie, intre orele 19:00 – 21:30
Ce este ZEN? O prezentare succinta a practicii ZEN si a maestrului Taisen Deshimaru, care a introdus practica zen in Europa in anul 1967. Zazen – explicatii si practica in liniste. Sesiune de intrebari si raspunsuri.

 

Sambata 26 aprilie, intre orele 9:00 – 16:00
Dimineata:
9:00 - Sosirea
9:15 – Meditatie zazen
10:15 – Pauza de ceai
11:00 – Meditatie zazen
12:00 – 13:30 – Pauza de masa
Dupa-amiaza:
14:00 - 15:00 Prelegere
15:00 – 16:00 Meditatie zazen

 

Duminica 27 aprilie, intre orele 9:00 – 12:00
9:00 - Sosirea
9:15 - Meditatie zazen
10:15 – Pauza de ceai
11:00 – 12:00 – Meditatie zazen

 

Va asteptam la un weekend de zen autentic, invatatura, practica si intalnirea cu doi oameni remarcabili, care au facut din studiul si practica zen, un mod de viata.

 

Nu este necesara cunoasterea conceptelor zen sau practica preliminara. Va recomandam haine comode pentru weekend, sal sau bluza calduroasa.

 

 
Contact : Claudia Damoc // 0721.269590 // This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Contributie :  

Vineri: intrarea libera
Sambata: 130 ron
Duminica: 50 ron 


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare