Calendar Evenimente

Conferinţa "Meditatia Vipassana – origini, beneficii si cum s-o practicam corect", cu Bhante Yogavacara Rahula din USA
Marti, 29 Aprilie 2014, 19:00 - 21:00

Vipassana - una dintre tehnicile speciale de meditaţie buddhistă, de observare a realităţii, aşa cum este ea

 

 

Vipassana este o tehnică de observare a realităţii din toate unghiurile, care se traduce prin "viziune clară". Este una dintre tehnicile speciale de meditaţie buddhistă, prin faptul că este nevoie doar de efort individual pentru a atinge înţelegerea realităţii, aşa cum este ea: impermanentă (anicca), prin natura sa, nesatisfăcătoare (dukkha) şi fără conţinut (anatta). Prin practica meditaţiei Vipassana, ajungem la înţelegerea că nu mai este nevoie să ascultăm la ce spun unii sau alţii, pentru că ajungem să descoperim adevărul prin propria cunoaştere.

 

Deşi practicată în multe centre de meditaţie din lume, valoarea meditaţiei Vipassana este încă necunoscută. Accesul la materialele de studiu este redus şi practicanţii au deseori întrebări despre ce experimentează în timpul meditaţiei.

 

Practica îndelungată şi anii de studiu ai venerabilului Bhante Rahula, reprezintă argumente solide pentru oricine este interesat de perspectiva tradiţională autentică despre ce este mit şi ce este realitate în practica meditaţiei Vipassana.

 

 

“When tranquility is developed, the mind is developed and lust is abandoned; when insight is developed, right understanding is developed and ignorance is abandoned. The mind defiled with lust is not liberated; when there is defilement through ignorance, right understanding is not developed…” – Anguttara Nikaya

 

 

Despre speaker:

Bhante Rahula are 66 de ani şi este din California, USA. A primit calitatea de călugăr în 1975, la mănăstirea Gothama Thapovanaya, Kalupaluwawa, din Sri Lanka. Între 1986 - 2010 a locuit la mănăstirea Bhavana Society Forest din West Virginia, USA. Călătoreşte în toată lumea, pentru a susţine retreat-uri de meditaţie şi conferinţe, în contextul învăţăturilor meditaţiei Vipassana, aşa cum a fost transmise de Buddha.

 

Alte detalii:
Se află în România la invitaţia Asociaţiei Buddhiste Theravada din România şi Asociaţiei Alethea. Pe lângă conferinţa  de la Centrul Seeds for Happiness, Bhante Rahula va susţine următoarele evenimente:
25 - 27 aprilie, Centrul Anahata: Retragere de meditaţie "The body-mind connection"
28 aprilie, Universitatea Spiru Haret: Conferinţă publică

 
Conferinţa este susţinută în lb. engleză, cu traducere simultană în lb. română.
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Focus
Contributie :  

Donaţie sugerată: 50 ron


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare