Calendar Evenimente

"Dacă iubirea ar gândi" - Workshop de seară cu CIPRIAN HOMM
Luni, 02 Iunie 2014, 18:30 - 20:30

O perspectivă inedită asupra relaţiilor cu cei din jur fie că sunt partenerii de viaţă, vecinii, şefi sau rudele cu care nu mai vorbeşti de ani de zile.

 

 

Nu  e ciudat că pe o planetă cu 7 miliarde de oameni  uneori te simţi singur(ă) ?

 

Sunt Ciprian Homm si am descoperit niste adevaruri simple despre cum functioneaza creierul. Intelegand felul de manifestare al oamenilor pe baza mecanismelor cerebrale am reusit sa nu-i mai judec si m-am simtit eliberat. Practic am studiat relatiile dintre oameni  din perspectiva  compatibilitatii pe termen lung.  Sunt patru tipuri de relatii  in functie de tipurile de personalitate implicate. Daca iti place sa investighezi prezentul prin simturi atunci esti in cautarea unui partener de joaca. Daca vrei sa schimbi lumea facand lucruri marete, cu impact social atunci ai nevoie de un partener camarad. Daca stii ce vrei de la viata clar, precis si fara ezitare atunci ti-ar prinde bine un partener empatic si relationist. Daca uneori te trezesti ca filozofezi prea mult salvand lumea atunci ai nevoie de un partener pragmatic.

 

In workshop-ul “Daca Iubirea ar Gandi” caut sa definesc nevoia de a-ti gasi  “sufletul pereche”  din perspectiva biochimiei creierului si a mecanismelor de seductie pe care le are prestabilite genetic de 30.000 de ani.

 

Brian Tracy zicea : Majoritatea oamenilor ajung suficient de înţelepţi pentru a trăi fericiţi în jurul vârstei de 60-70 de ani. Problema este că nu îi mai ajută restul...

 

Timp de 2 ore vom experimenta o perspectiva inedita asupra relatiilor cu cei din jur fie ca sunt partenerii de viata, vecinii, sefi sau rudele cu care nu mai vorbesti de ani de zile. Bonus e doar starea de bine pentru ca  vei intelege de ce pe unii ii iubesti neconditionat pe cand altii te agaseaza indiferent de felul in care se poarta cu tine.

 

 

Despre Ciprian Homm

Este la bază profesor de chimie şi a lucrat ca jurnalist în televiziune 15 ani. Din 2007 a început căutările pentru a înţelege cum funcţionează mintea, care-i motivaţia unui om pentru a se autorealiza, iar acum poate să le arate celor din jur mecanismul prin care se poate instala o convingere nouă. A studiat NLP, Analiza Tranzacţională, tehnici de persuasiune, LAB Profiles, EFT, Metoda Silva, Hooponopono şi toate l-au îndreptat spre a înţelege că viaţa e doar AICI şi ACUM. El se declară doar un indicator catalizator al energiilor şi inspiraţiei care zac în ceilalţi şi aşteaptă să se manifeste.

 

"Pentru că IUBIREA e piatra de temelie a vieţii şi a unei relaţii armonioase, am ales să împărtaşesc şi celor din jur ce am descoperit. Pentru a reusi sa fii multumit de cine esti ar trebui sa experimentazi intai acceptarea apoi bucuria iar la final vei intalni fericirea." - Ciprian Homm

 

 

Notiunile prezentate in cadrul workshop-ului au la baza studiile realizate de antropologul Helen Fisher

 

Notiunile prezentate in cadrul workshop-ului au la baza studiile realizate de antropologul Helen Fisher pe cupluri de indragostiti  scanate la RMN. Dinamica vietii e diferita de studiile de laborator asa incat validarea modelului a fost facuta pe un esantion de 40.000 de americani. Sugestiile de compatibiltate naturala nu pot avea statut de adevar suprem ci doar ofera niste indicatii legate de statisticile realizate in cadrul studiilor ulterioare.

 

Cele 4 tipologii ar fi de  : Explorator ,  Constructor, Director si Negociator. Pentru fiecare tipologie as mai avea cateva sinonime pentru a oferi o imagina mai clara datorata unor traduceri limitate – Exploratorul ar mai putea fi un PIONIER sau un ARTIST . Constructorului i-as spune GARDIAN,  TRADITIONALIST sau OMUL  COORDONATOR de la LOGISTICA. Pe Director l-as  asocia cu un OFITER sau cu OMUL LOCOMOTIVA. Negociatorului are  imaginea unui PACIFICATOR sau VINDECATOR.

 

Acum pentru fiecare categorie vom asocia 4 substante prezente in corp care se afla intr-o relatie dinamica de anihilare reciproca. Dopamina este asociata cu tipologia Exploratorului, serotonina cu a Constructorului, testosteronul cu a Directorului iar estrogenul e tipic Negociatorului. In anumite momente ale vietii apare si oxitocina care e hormonul atasamentului si este specifica negociatorului.

 

Trebuie spus ca in natura tindem in relatii spre aceasta stare de atasament pentru ca viitorii copii sa aiba un mediu sigur de dezvoltare. Dinamica biochimica demonstrata stiintific este ca un nivel ridicat de dopamina reduce circuitul serotoninei si un nivel ridicat de testosteron si adrenalina reduc nivelul estrogenului. Reactia e reciproca asa incat un nivel prea ridicat de serotonina inhiba secretia de dopamina iar prea mult estrogen face sa dispara testosteronul din sange.

 

In concluzie nici o tipologie nu este buna sau mai putin buna pentru ca avantajele dintr-un context devin dezavantaje in alt context. Daca stii clar cine esti iti vei putea manifesta potentialul la maximul asa cum iti place , cu un efort mai mic dar cu o bucurie mai mare.

 

Cata vreme iti hranesti stima de sine cu valorile tale specifice, vei reusi in tot ce faci.

 

Daca intalesti la o petrecere o persoana noua iti poti da seama de ce tipologie e in functie de intrebarea cu care te abordeaza. Un explorator te va intreba ce faci, ce lucrezi, pe unde iti pierzi vremea. Un constructor va vrea sa stie pe cine cunosti , care-i persoana care te-a adus in acel loc. Un director va vrea sa stie la ce te gandesti. Cum iti folosesti  logica mintii pentru a explora realitatea din acel loc. Un  negociator te va intreba cum te simti. Va dori sa stie cat de mult iti place acel loc sau ce iti stimuleaza imaginatia.

 

Mai multe detalii despre HELEN FISCHER: http://www.helenfisher.com

 
 

Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare