Calendar Evenimente

Seminar "Intimitatea autentică - calea către o relaţie armonioasă", cu KAISA PUHAKKA din USA
Sambata, 14 Iunie 2014, 10:00 - 16:00

 

 

Oamenii încep să practice meditaţia deoarece îşi doresc o pace interioară şi eliberare de suferinţă.  La baza acestei dorinţe stă adesea un sentiment al fragmentării şi al pierderii legăturii cu sine şi cu ceilalţi. Meditaţia Vipassana  sau “prezenţa de sine” are potenţialul să refacă această legătură pierdută. 

 

Pentru mulţi practicanţi, învăţăturile despre conectivitate sub forma originii comune a tuturor lucrurilor, rămân de mult eori abstracte şi greu de pus în practică. Anii de studiu şi practică a buddhismului şi psihoterapiei au convins-o pe Kaisa că unele perspective psihoterapeutice contemporane pot face ca învăţăturile buddhiste să fie mai accesibile pentru cei care practică meditaţia în occident şi îi învaţă să relaţioneze.

 

Acest seminar se adresează atât persoanelor care practică meditaţia buddhistă, cât şi celor care lucrează în psihoterapie. Vom explora cum învăţăturile buddhiste despre “ataşament”  şi  “non-sine”  pot îmbogăţi perspectivele psihanalitice relaţionale, pentru a stabiliza şi aprofunda practica fiecăruia. În timpul seminarului se va pune accent pe restabilirea legăturii cu sine şi a legăturii sinelui cu ceilalţi. Abordarea Kaisei va fi în mare măsură experimentală, iar participanţii vor fi încurajaţi să exploreze meditaţia. Pentru psihoterapeuţi este un  bun prilej de a integra aspecte ale înţelepciunii buddhiste în munca cu clienţii lor.

 

 

Adaptarea tehnicilor de meditaţie în terapia cognitiv-comportamentală este deja foarte răspândită şi cercetată în Statele Unite. Alienarea în relaţia cu sine, cu ceilalţi şi cu natura este o temă recurentă a suferinţei în societăţile contemporane occidentale. Dificultatea în relaţionarea cu sine şi cu ceilalţi este un motiv des întâlnit printre cei care recurg la psihoterapie şi de multe ori prezintă şi alte simptome ca anxietatea şi depresia. Un număr tot mai mare de oameni îşi întoarce atenţia, în zilele noastre, către meditaţie şi alte practici spirituale pentru a-şi vindeca eul şi relaţiile cu ceilalţi. Anii de studiu şi practică a buddhismului şi psihoterapiei au convins-o pe Kaisa că îmbinarea celor două este un izvor de binefacere pentru lumea occidentală.

 

  

Despre KAISA PUHAKKA

 

Kaisa Puhakka este născută în Finlanda şi este doctor în psihologie experimentală. Are la bază o pregătire educaţională interdisciplinară, care se împleteşte cu studiul şi practică intensivă în Hinduism şi Buddhism.

 

Are un CV impresionant, în care se regăsesc mai multe titluri academice în filozofie, psihologie, psihologie experimentală şi psihologie clinică, experienţa ei profesională ca asistent de catedră până în 2000 şi de 14 ani ca şi profesor la Johns Hopkins University, Institute of Transpersonal Psychology, Sofia University, California Institute of Integral Studies - School of Professional Psychology. În plus, este editor la reputata revistă “The Journal of Transpersonal Psychology”. Are o vastă experienţă clinică şi de cercetare.

De 13 ani este profesor la “California Institute of Integral Studies - School of Professional  Psychology”, unde predă Psihopatologia, Teoria şi practica psihodinamică, Psihoterapiile existenţial-umanistice, Procesul psihoterapeutic, Buddhismul şi Psihoterapia, Studii de cercetare.

 

Este membră a Asociaţiei Americane de Psihologie, a Asociaţiei de Psihologie Transpersonală şi a Societăţii Finlandeze de Religie Comparată.

 

În ultimii 30 de ani a participat ca invitat la nenumărate conferinţe internationale, a susţinut seminarii şi workshop-uri în USA, Canada, Finlanda, Rusia şi Trinidad.

 

Printre subiectele de interes pentru Kaisa Puhakka, pe care le dezbate în mod curent în cadrul conferinţelor sau despre care scrie în diverse publicaţii de profil, se numără: Spiritualitatea şi religia în psihoterapie, Înţelepciunea şi practica buddhistă în psihoterapie, Perspective ale ecopsihologiei, Legătura dintre Buddhism şi psihoterapia analitică, Înţelepciunea tradiţiilor străvechi şi cultura contemporană occidentală, Investigare fenomenologică şi de dezvoltare transformatoare a conştiinţei în psihoterapie şi în practica spiritual, Cultivarea transparenţei în comunicare, Psihoterapia occidentală şi practicile buddhiste.

 

Drumul ei spiritual include mai mulţi ani de practică într-o mănăstire Rinzai Zen din USA, studii aprofundate de Hinduism şi Buddhism, predă meditaţia Vipassana de peste 12 ani la Centrul Spirit Rock din USA.

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Happy
Contributie :  

Cost participare: 80 ron/seminar sau 150 ron/ambele seminarii (14 si 15 iunie 2014)


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare