Calendar Evenimente

De la scenariu de film, la scenariu de viaţă - Atelier susţinut de Monica Brânduşescu Găitănaru
Duminica, 15 Iunie 2014, 16:00 - 20:00

 

 

Povestea nu e doar o calauza blanda catre somn, cum ne-am obisnuit sa credem, ci si un indrumator inocent si profund catre semnificatiile fundamentale ale faptului de a fi in lume. In zilele noastre, nu ne mai adunam in jurul focului pentru a asculta povestile istorisite de un Povestitor specializat, ci mergem la cinematograf sau ne cuibarim in fata in propriului televizor asteptand povestile filmate sa se depene in fata noastra.


Filmul, asadar, este substitutul cel mai uzitat in zilele noastre pentru povestile de alta data. Desi mijloacele tehnologice care stau la baza industriei cinematografice de astazi sunt mult mai complexe decat vechile ritualuri ale povestirii, tesatura arhetipala care cladeste firul epic al filmelor, a ramas, in linii mari aceeasi.

 

Multe dintre filmele contemporane de mare succes respecta in tocmai reteta ancestrala a unei povesti plina de talc si de provocari interioare intense. Ele isi indeplinesc in continuare functia de calauze ale sufletului, aducandu-ne in prim plan teme de reflectie pline de sens, dar si posibile solutii pentru anumite situatii de criza sau impas. Ne relaxeaza, ne destind, ne introduc intr-un orizont imaginar si de acolo, asemeni unor maestrii veritabili, ne initiaza in felurite taine, stratificate de diferite niveluri de profunzime.

 


Despre accesarea acestor mesaje subtile, dar si a structurii arhetipale a filmelor, interpretata din perspectiva psihologiei analitice a lui Carl Gustav Jung, va invitam sa discutam in cadrul atelierelor noastre.

 

Filmele alese vor fi calauzele noastre catre intelegerea unor dinamici psihice de profunzime, catre deslusirea functiilor arhetipale si catre aprofundarea rolului pe care anumite complexe il au asupra noastra.

 

 

 

 

Filmul ales pentru aceasta intalnire, este "PIANUL", titlul in lb. engleza: The Piano.
Trailer: AICI.
Subtitrare: lb. romana.
Durata: 121 min.


Beneficiile participarii la acest atelier sunt:
- dezvoltarea empatiei;
- deprinderea unor modalitati creative de solutionare a problemelor cotidiene;
- exersarea relaxarii in momentele de criza;
- largirea perspectivei asupra propriei povestii;
- aprofundarea dimensiunii de erou central al vietii noastre;
- exersarea spontaneitatii de a asuma uneori roluri sociale ce nu ne sunt proprii, insa care ne-ar ajuta sa gestionam in mod optim anumite situatii;
- interactiunea empatica si creativa cu ceilalti participanti;
- intelegerea clara si aplicata a conceptelor fundamentale ale psihologiei lui Carl Gustav Jung.

Nota: Participantii sunt rugati ca in momentul inscrierii sa specifice 3 filme care i-au impresionat in mod deosebit.
 

 

 


 

 

MONICA (Brânduşescu) Găitănaru - Psihoterapeut analist jungian şi trainer acreditat

www.psihologieanalitica.ro

Studii:
• 2000-2004 – Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti;
• 2005-2006 – Ecole Doctorale Francophone en Sciences Sociales, Europe Centrale et Orientale;
• 2009-2011 – Formare de tip masteral în Psihologie Analitică (în cadrul Asociaţiei Române de Psihologie Analitică);
• 2009 – Se acreditează ca formator de formatori;
• 2010 – Obţine acreditarea de lucrător prin arte comparate.

Activitate profesională:
• 2004-2006: profesor de filosofie şi logică (Liceului Teoretic «Ion Creangă», Liceul de Arte Platice “Nicolae Tonitza”, Liceului Teoretic «Al. I. Cuza»);
• 2006-2007: voluntariat în cadrul Fundaţiei „Principesa Margareta a României”;
• 2007-2009: PR Manager la HotNews.ro, unde a iniţiat/coordonat diferite  proiecte speciale, evenimente şi expoziţii tematice;
•19 martie 2009 a susţinut conferinţa “O foaie, un drum si ispita unui joc”, din seria de conferinţe Povestitor, coordonată de Lia Perjovschi la Centrul de Artă şi Cultură Contemporană Pavilion Unicredit;
• Din mai 2009,  susţine cursuri și ateliere în cadrul Fundaţiei Calea Victoriei, precum: “Poveştile ca metafore ale dezvoltării de sine“, “Înţelepciunea Visului“, “Animus şi Anima sau despre naşterea iubirii“, “Bal cu Poveşti la Cărtureşti“, ”Zeitele din noi – modele arhetipale feminine”, ”Introducere în psihologia lui Carl Gustav Jung” ;
• În 2009 a lansat proiectul Şcoala Vocaţională “A treia cafea”;
• 2009-2010: a ocupat funcţia de Director Executiv al Fundaţiei “Noi citim”;
• 2010: a colaborat cu Ziarul Lumina în cadrul rubricilor de cultură şi sănătate;
• 2011: s-a implicat în cadrul proiectului Young Professionals Academy, redactând scenariul unui film în care protagonişti au fost copiii de la Centrul de zi “Licurici”;
• 2011 a fost numită Ambasadoare a proiectului “Dăruieşte un zâmbet”, dedicat copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul  Marie Curie.
• 2012 – 2013 a colaborat în calitate de expert în cadrul proiectului organizat de SNSPA: ”Stilul de învățare și temperamentul școlarilor – instrumente pentru o educație creativă”.
• 2012-2013 lucrează ca facilitator de ”Sandwork expresiv” în cardul proiectului coordonat de analistul jungian Eva Pattis Zoja, la Școala Generală nr. 85, din București.
• 2012 – prezent: practică psihoterapie analitică jungiană. Detalii pe http://www.psihologieanalitica.ro

 

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Happy
Contributie :  

40 ron


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare