Calendar Evenimente

Mindfulness și meditație – aprofundarea practicii cu DANIELA ANDREESCU
Miercuri, 26 Aprilie 2017, 19:00 - 21:30

Mindfulness este o stare de spirit, o atitudine mental-emoțională, un fel de a fi, o etică și un stil de viață. Este efortul blând de a păstra în memorie continuitatea prezenței în cadrul fiecărei experiențe, moment de moment.

 

 

Întâlnirile sunt destinate celor care doresc să aprofundeze înțelegerea și practica mindfulness în viața de zi cu zi.

 

Practica este bazată pe definirea mindfulness ca fiind o atitudine mental-emoțională, o etică și un stil de viață care să susţină evoluţia propriei persoane și participarea benefică la viaţa comunităţii.

 

În acest context, meditația este definită ca fiind familiarizarea cu propria minte și dobândirea unor noi obiceiuri mental-emoționale care să favorizeze echilibrul interior, creșterea capacității de a face alegeri din ce în ce mai conștiente, benefice pentru sine și pentru ceilalți. 

 

Subiectele, metodele și tehnicile propuse sunt abordate atât prin prisma învățăturilor tradiționale (in principal buddhismul tibetan), cât și din perspectiva cercetării științifice moderne.  Sunt expuse și practicate în context secular, au o componența etică bazată pe valori general umane, și nu implică aderarea la o anume doctrină sau ritualuri religioase.

 

Conținutul sesiunilor

- practici de meditație (shamata, vipassana /concentrare, monitorizare, investigare, în mișcare) și meditații specifice pentru cultivarea calităților minții

- exerciții de reflecție și de practică pentru aplicarea mindfulness și a meditației în viața cotidiană 

 

Structura întâlnirilor

19.00 – 19.30: Practici pregătitoare

19.30 – 20.15: Meditații; întrebări și răspunsuri

20.15 – 20.30: Pauză

20.30 – 21.30: Meditații și exerciții practice; discuții de integrare

 

Despre Daniela Andreescu - coach, facilitator dezvoltare umană, mindfulness și meditație, autor, aflați mai multe pe paginile: www.danielaandreescu.ro  și  www.artaschimbarii.ro

 

Detalii: 

Înscrierea se face cu cel puțin trei zile înainte de fiecare întâlnire. Vă invităm să urmăriți newsletterul sau pagina de Facebook a Centrului, pentru a afla despre eventualele modificări de program.

Recomandari - Ținută lejeră/sport și sosete; sosirea la Centrul Seeds for Happiness cu cel puțin 10 minute înainte de ora de începere

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Happy (demisol)
Contributie :  

15 ron/întâlnire. Daniela Andreescu oferă aceste sesiuni gratuit. Fondurile încasate sunt destinate susținerii Centrului Seeds for Happiness.


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare