Calendar Evenimente

CHANOYŪ and ZEN - Influența budismului Zen în formarea dimensiunii spirituale în ceremonia japoneză a ceaiului
Miercuri, 29 Noiembrie 2017, 19:00 - 21:00

CHANOYŪ and ZEN

Influența budismului Zen în formarea dimensiunii spirituale în ceremonia japoneză a ceaiului

 

 

 

Chanoyū - ceremonia japoneză a ceaiului -  s-a consolidat ca tradiție stabilă fundamentală în cultura Japoniei în secolul al XVI-lea.

Oamenii erau diferiți, credințele erau diferite, lucrurile se făceau altfel în acea vreme. Dar este precis această mentalitate a secolului al XVI-lea care a dat sens ceremoniei ceaiului. Și această aceasta mentalitate conținea Zen.

 

Cinci sute de ani mai târziu, Chanoyū este în plină formă, plin de energie creatoare, întrăznesc să spun chiar "la modă", și apare practic neschimbat în structura lui. Dar noi suntem așa de diferiți astăzi! Suntem oare capabili să înțelegem și absorbim sensul și mesajul originar? Și dacă da, să îl și folosim? Ce se întâmplă dacă nu? 

 

Un imperiu al simțurilor, un rai pentru creativitatea astistică, Chanoyū a reușit să supraviețuiască ca tradițtie culturală de-a lungul secolelor datorită forței și stabilității spațiului spiritual care o definește. 

Suntem într-adevăr capabili să ne identificăm cu această forță astăzi, acum, în mijlocul noilor tehnologii, a noilor percepții etice și estetice, a culturii pop, a modului de comunicare modern? Dar la urma urmei, trebuie să o facem? Ce se întamplă cu această tradiție culturală dacă o secătuim de forța ei spirituală?

 

Chanoyū și Zen sunt același lucru - se spunea acum 500 de ani. Mai stă acest lucru în picioare astăzi?

 

Dacă vă interesează, sunteți așteptați cu plăcere pentru a discuta despre aceste lucruri la această prelegere organizată de Urasenke Tankokai Romania Luminis, urmată de servit de ceai verde și dulciuri japoneze.

 

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Happy (demisol)
Contact : MAIL: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; PHONE: 0734 681 675
Contributie :  

Intrarea Libera . Locurile fiind limitate rezervarea este recomandata si intrarea se va face in ordinea sosirii.


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare