Regulamentul bibliotecii

Draga cititorule,

 

Ne dorim ca acest spatiu sa aibe continuitate si sa fie sursa de dezvoltare pentru toti cei dornici de cunoastere.

Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de participarea si sustinerea tuturor celor care ii trec pragul, astfel ca recomandam sa fie respectate cateva cerinte si reguli pentru buna desfasurare a activitatii bibliotecii. 

In felul acesta, va fi recunoscut si rasplatit efortul tuturor celor care au contribuit la constituirea Bibliotecii prin achizitii si/ sau donatii financiare sau chiar in carti, incepand de la fondatorul Centrului si terminand cu fiecare voluntar care participa periodic la inventariere, inregistrare, evidentiere, curatenie.

Asadar, celui care vine la biblioteca ii recomandam:

 - sa pastreze linistea;

 - sa mentina curatenia spatiului;

 - sa nu consume bauturi sau alimente decât cu acordul personalului Centrului Seeds for Happiness;

 - sa notifice personalul Centrului orice neregula sau problema legata de functionarea bibliotecii.

 

Consultarea gratuita a materialelor de catre persoanele care nu sunt membrii Seeds for Happiness este permisa numai la Centru, in biblioteca. Pentru a afla programul de lectura, ne puteti contacta.

Materialele lecturate trebuie puse in cosul de returnari, personalul Centrului urmand sa il aseze pe raftul alocat.

 

Numai membrii activi ai Centrului Seeds for Happiness (care sunt la zi cu plata cotizatiei) pot imprumuta materiale la domiciliu, pe baza legitimatiei de membru vizata la zi.

 

Durata maxima a imprumutului este de 14 zile calendaristice si se poate prelungi cu inca maxim 7 zile in urma solicitarii si primirii acordului Centrului, prin e-mail la This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Pot fi imprumutate materiale numai in prezenta unui reprezentat sau voluntar al Centrului si numai pe baza cardului de membru. Pentru o evidenta clara, este nevoie sa fie completate toate rubricile din registrul de evidenta al materialelor imprumutate.

 

La returnare,  materialul se pune in cosul de returnari si trebuie anuntat  un reprezentant al Centrului care trebuie sa semneze in registrul de evidenta pentru luarea in primire a materialelor.

 

Va rugam sa pretuiti materialele imprumutate, caci unele dintre ele nu pot fi inlocuite sau pot fi procurate cu dificultate.

Este important sa stiti ca daca pierdeti sau deteriorati un material imprumutat, va trebui sa le achizitionati pe propria cheltuiala si  sa le predati Centrului in maxim 30 de zile calendaristice de la notificarea pe care o veti primi de la Centru in legatura cu situatia creata.

 

In cazul in care nu se realizeaza cele de mai sus, Centrul va considera ca a primit un acord tacit pentru recuperarea costurilor de inlocuire a materialelor distruse/ pierdute de la cel care a provocat aceasta situatie.

Informaţii în completare