Noua carte a Danielei Andreescu - Acvariul din ocean, martie 2015

Acvariul din Ocean- Mindfulness ca stil de viata, 

de Daniela Andreescu

 

Cititorul interesat de dezvoltare personala va gasi in noua carte a Danielei Andreescu o abordare practica a mindfulness ca metoda ce poate fi folosita in viata de fiecare zi.


In primele doua parti ale cartii, va veti intalni cu meditatia si practicile de baza pentru cultivarea unei minti echilibrate, metode si exercitii care faciliteaza sustinerea diferitelor aspecte ale vietii, cai spre un mod de viata prin care omul sa-si creasca vitalitatea. Prin meditatie invatam cum sa abordam propriile ganduri si tipare emotionale care perturba abilitatea de a fi echilibrati si "in pace". Prin practica mindfulness, invatam in prima instanta sa "traim in prezent", mai constienti de sine si de lumea din jur, intr-un fel intentionat, fara judecati de valoare si non-reactiv. Avansand in practica, vom constata din proprie experienta ca tehnicile de meditatie si mindfulness ne ajuta sa facem alegeri mai intelepte, sa functionam mai bine in lumea agitata si stresanta de azi. Prin practica autentica a mindfulness nu ne deconectam de la problemele personale sau ale societatii, izolati intr-un turn de fildes confortabil. Ca ansamblu de abilitati, mindfulness ghideaza actiunea etica a individului in interactiunea sa cu lumea in care traieste.


Acestei incursiuni in practica mindfulness i se adauga un numar de meditatii vizuale in partea a treia a cartii. Ele sustin "calatoria in peisajele sufletului" din perspectiva mindfulness ca metoda de dezvoltare umana. Imaginile si textele asociate sustin un exercitiu neconventional al starii de prezenta constienta in viata cotidiana.
Explorarea perspectivelor, metodelor si exercitiilor din acest volum nu necesita in vreun fel aderarea la o dogma, adoptarea unor credinte sau ritualuri religioase, ori renuntarea la propria religie sau credinta. Este nevoie in schimb de o buna doza de scepticism – in sensul de curiozitate si deschidere insotite de gandire critica, rationala –, de evaluarea, fiecare pentru sine, a masurii in care cele propuse sunt potrivite in etapa de viata in care se afla.

 

Despre Daniela Andreescu
www.danielaandreescu.ro


Life Coach, facilitator dezvoltare umana, instructor de mindfulness, autor. S-a format ca si coach profesionist in cadrul Meta-Systeme Coaching, este primul formator in managementul comunicarii si relatiilor interpersonale (Metoda ESPERE®) din Romania validat de Institutul ESPERE International Paris, si printre primii traineri acreditati de International Coach Federation. Este, de asemenea, membra a Neuroleadership Institute si a Information and Energy Medicine Association. A participat in Franta, Norvegia, Ungaria, Olanda, SUA, Brazilia la conferinte si congrese internationale dedicate practicilor contemplative si cercetarilor din domeniul stiintelor cognitive.

A inceput studiul si practica mindfulness in 1996, practica meditatia de peste 12 ani si a beneficiat de indrumarea mai multor instructori si maestri in Italia, Franta, Nepal. Din 2008, creeaza si sustine programe care integreaza principiile si practica mindfulness si cercetari recente din domeniul neurostiintelor. In paralel, desfasoara o intensa activitate artistica, atat in plan literar, cat si in spatiul artelor plastice. Picturile (Soulscapes) si meditatiile vizuale pe care le creeaza au menirea de a facilita procesul de transformare pozitiva a celor cu care lucreaza. Cartile sale (The Gift of Now, Sub Pomul de scortisoara, Cum traversezi un curcubeu, Conversatii cu tine), aparute la Editura Herald in colectia Arta Schimbarii, sunt ghiduri de reflectie si de practica pentru dezvoltare umana.

 

Informaţii în completare