Calendar Evenimente

Importanța Minții în viața de zi cu zi și în atingerea fericirii – cu Pieter Jhonson (Tutden Lasho)
Joi, 26 Aprilie 2018, 19:00 - 20:30

 

 

Filosofia Minții, așa cum este înțeleasă în tradiția budismului himalayan, vine să ofere vestului, neofiților dar și inițiaților,  provocări de gândire dar și de meditație, ce au menirea de a dizolva relativul și absolutul într-o condiție nouă, numită Dzog Chen sau Marea Perfecțiune. Înțelepciunea și metoda sunt cele doua instrumente clasice prin care mintea operează în condițiile realității mundane dar și prin care aspiră și conspiră la distrugerea iluziei (samsarei) și la realizarea fericirii. Cum atingem această stare de perfecțiune în practică, dar și cum o menținem? Se spune că, pentru crearea unei minți fericite, Buddha a transmis cele 84 de mii de porți sau metode spre samadhi (meditație sau concentrare). Astfel, practica meditației este una indispensabilă cunoașterii naturii esențiale a minții, și odată cu experiența ei, suferințele emoționale își reduc intensitatea iar gândirea conceptuală creează loc uneia originale, clare, pure și luminoase.

 

Pieter Jhonson, Tutden Lasho pe numele său de călugăr ordinat în budismul tibetan Nyingma, va încerca să răspundă acestor teme prin două seri eveniment de discuție dar și de practică, lăsând deoparte dogmatismul și terminologia adesea specifice stilului monastic budist.

 

Sunteți provocați prin această invitație, să veniți și să descoperiți un mesager autentic al cauzei Tibetului, ce prin prezența sa, va susține nu doar prezentul status quo și valoroasa cultură de pe acoperișul lumii”, dar și o tradiție spirituală autentică și excepțională, aflată acum în patrimoniul întregii umanități.

 

Despre Pieter Jhonson (Tutden Lasho)

Pieter Jhonson este călugăr ordinat în Budismul Tibetan ce își are reședința în Nepal și care, de peste zece ani, își dedică cu rigurozitate existența atât practicii spirituale personale dar și publicului care îi cere prezența în diferite locuri ale lumii.

 

Maestrul său tibetan, la a cărui ghidare a ales calea cunoașterii interioare, este Tsulkrim Gyaltsen Rinpoche (Yachenlama),  prezenta încarnare (tulku) a lui Gyalway Nyugu, maestrul despre care reputatul Patrul Rinpoche a scris clasicul comentariu Kunzang Lamé Shyalung (Words of my Perfect Teacher). Pieter este un vorbitor înzestrat cu grație și subtilitate deosebite și cultivă în discursurile lui virtuțile libertății, naturaleței și ale umorului.

 

 

Traducerea in limba romana, prin curtoazia Mariei Baescu

 
Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Happy (demisol)
Contributie :  

Donatie Sugerata:  40 RON


Galerie foto:

 
 
 

Formular inscriere

  Nume*:
  Prenume*:
  Email*:
  Nr Telefon:
  De unde ati aflat de eveniment?
  Sugestii:
  Doresc sa primesc informatii legate de activitatea centrului Seeds for Happiness pe email:
  Codul de securitate*:

Nota privind protectia datelor personale
Centrul Seeds for Happiness prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra prin acest formular in scopul inscrierii la evenimente. Datele vor fi dezvaluite numai persoanelor implicate in organizarea evenimentelor de la Centrul Seeds for Happiness. Pe viitor, aceste date ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra.
In cazul în care nu doriti aceasta, bifati NU in formularul de inregistrare.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata şi semnata la info@seedsforhappiness.ro .

 
 

Inapoi

Flat View
Evenimente pe an
Evenimente din luna
Evenimente pe luna
Weekly View
Evenimente pe saptamana
Daily View
Evenimente Astazi
Categories
Evenimete pe categorii
Search
Cauta eveniment

Informaţii în completare